İçeriğe geç

Kuru Incir Reçeli Ne Kadar Kaynatılır

İncir reçelinin piştiğini nasıl anlarız?

Yaklaşan incir sobaya getirilir ve düşük ateşte bir saat pişirilir. Reçelin tutarlılığa geldiğini anlamak için, tahıl tarafından bir kaşık alınır ve bir tabağa dökülür ve serin. Soğutma reçeli su gibi akmaz, bu bir reçel olduğumuz anlamına gelir.

Reçeli kaç dakika kaynaması gerekiyor?

Tencerede bekledikten sonra orta ateşte yerleştirin ve reçelini yaklaşık yarım saat/45 dakika pişirin. (Olur olup olmadığını görmek için bir porselen plakaya bir damla reçel bırakın.

İncir reçeli ne kadar kaynatılır?

İncirler akşamdan iyice yıkanacak ve bir tencereye koyulacaktır. Dinlenmiş şeker dökülecek ve bir gece bekleyecektir. Ertesi sabah incirler kısmen eritilmiş şekerle sobaya getirilir ve düşük ateşte pişirilir. Pişirdikten sonra, şerbetin kıvamı genellikle yaklaşık 30-35 dakika boyunca düşük ateşte kontrol edilir ve pişirilir.

4 kilo kuru incir reçeli nasıl yapılır?

Kuru incir reçel tarifi için malzemeler 4 litre su, 4 kg kuru incir, 3 kg kapatın. İlk olarak, su ve şeker 5 dakikaya kadar pişirilir. Sonra korkak içine atılır. Bazen karışık karışımlarla 1.30 dakika pişirilir.

İncir reçeli yaparken kapağı kapatılır mı?

Sterilize cam camlar için hazırladığınız incir sıkışmasını aktarın. Camların kapağını kapatın ve açın ve vakum yapın. Reçeller soğuduğunda, serin, karanlık ve kuru bir yerde tutabilirsiniz.28 Ağu 2024INIZ 5 HUKUK

Reçele az şeker konursa ne olur?

Şeker, bir reçelden her şey. Çünkü şeker daha az ise, şeker çok fazla kaçtığında ve birleştirildiğinde reçel sulanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort deneme bonusu veren siteler
Sitemap